Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Χαρά στους χασομέρήδες! Χαρά στους Αρλεκίνους!

Σε μια πόλη που θα μπορούσε να είχε  γίνει ευρωπαϊκό προάστιο.
Σε μια πόλη που τα τελευταία 40 χρόνια λεηλατήθηκε οικονομικά  από επίδοξους σωτήρες
Σε μια πόλη που στάθηκε προικισμένη ,  γιατί στηρίχτηκε σε ελβετικά η για   άλλους, βαυαρικά  ρυμοτομικά  σχέδια.
 Σε μια πόλη, που περνάει κύτη ποταμού ανάμεσα της, (το μπάζωσαν  και το λένε Ρέμα πικροδάφνης).
Σε μια πόλη που έχει τόσες πλατείες, όσο, όλη η Αθήνα μαζί.
 Σε μια πόλη που είναι στους πρόποδες του Υμηττού, άρα, σε φυσικό κάλλος, τυχαίνει όμως,  να κυβερνάτε από αποτυχημένους ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ!

 Σήμερα Ηλιουπολίτη ,διεκδικούν την ψήφο σου 9  καρεκλάκιδες αποτυχημένοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, μαζί με τους υποτακτικούς τους και τα δημοσιογραφικά τοπικά  κοράκια τους, για να σε πείσουν ότι θα φτιάξουν τις συνθήκες εκείνες, ώστε,  να  κάνουν την πόλη αγγελικά πλασμένη.
Κορόιδο Ηλιουπολίτη, για άλλη μια φορά θα σε κοροϊδέψουν, για άλλη μια φορά θα ζητήσουν την ψήφο σου,  μέχρι τις εκλογές και έπειτα, θα βάλουν την πόλη στον αυτόματο πιλότο.
Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και τα οφίτσια .
Τίποτε άλλο.
 Δεκάρα δεν δίνουν για σένα  Ηλιουπολίτη .
Γι αυτό, σκέψου, πριν πας στην κάλπη.
Δεν υπάρχει κανένας ικανός  υποψήφιος δήμαρχος σήμερα σε αυτήν  την πόλη.
Το μόνο σωστό που μπορείς να κανείς είναι να απέχεις.
 Μη τους χαρίσεις την πολύτιμη ψήφο σου!! 
 ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ . Ο Δήμος θα κυβερνηθεί έτσι κι αλλιώς.
 ΕΣΥ όμως, μη βάλεις την υπογραφή σου. 
Έχε την αξιοπρέπεια σου καθαρή.
Ξόδεψε την πολύτιμη Κυριακή σου σε κάτι το δημιουργικό! 
 Δυστυχώς, αυτή είναι  η  μόνη αλήθεια και μην τρως.... κουτόχορτο!!! 





  

2 σχόλια:

  1. Για ’δές ένα κοριτσάκι, πού ’χει θράσος καροτσάκι!
    Για ’δές έξυπνη κυρία… πόση κάνει φασαρία!
    Για ’δές πέννα βιτριόλι, σύμπλεγμα να πάρουν όλοι!
    Μέγα θαύμα· σε μισή σελίδα κείμενο, θά ’ναι δεν θά ’ναι 250 λέξεις, να θάβει 500 ανθρώπους, που δεν ξέρει μήτε’ τον ένα στους δέκα. Κράτει κυρία μου κράτει! Ποιά είσαι τέλος πάντων! Χωρείς; Κι άντε να μισείς τους άντρες! Τόσες γυναίκες στην πυρά κι αυτές! Τί ζητάς; Εξωγήινους;!
    Πόσους ξέρεις; Πόσων έργα γνωρίζεις; Λιώσε τους μπουλντόζα μου, στρώσε τους οδόστρωμα καλή μου!
    Ας ’μιλήσεις μ’ ένα υποψήφιο πρόσωπο, που εκτίθεται στην πολιτική κρίση των συμπολιτών του πρώτη φορά. Πόσα είναι τα πρωτόμπαρκα ’ρώτησες; Όχι; Μα τί έπινες όλη νύχτα κι έβγαλες τόσο φαρμάκι ξημερώματα;!
    Θέλω συνέντευξη! Π α ρ α κ α λ ώ!
    Να ’δείς τί θα ’πεί χασομέρης Αρλεκίνα μου!
    Ζηλεύεις τα ευρωπαϊκά προάστια; Σαν γκρουπαρισμένη τουρίστρια προφανώς! Έλα να σε ξεναγήσω κι αλλιώς σε κάποια λιμάνια…
    Αν η πόλη λεηλατήθηκε εσύ ξέρεις και δεν λές· αυτό που ξέρω και φωνάζω, είναι πως κακοποιήθηκε, βανδαλίστηκε κι υποβαθμίστηκε σφόδρα…
    Θα συμφωνήσω και σε κάτι μαζί σου έστω κι εν μέρει. Ναι έχουμε καλοπροικισμένη πόλη, λόγω θέσης της γεωλογικής και σ’ ένα τμήμα της καλορυμοτομημένη. Όμως διάβασε καλύτερα την ιστορία της, στη γένεσή της, μην αδικείς ευεργέτες μας με την ξενομανία που φαίνεται να σε διακρίνει…
    Θα συμφωνήσω και σε άλλο μαζί σου! Να ’δείς που στο τέλος, θα τα βρούμε’ εμείς!
    Δεν περνούσε κοίτη ενός μόνο ποταμού ανάμεσα της περίκαλλης πόλης μας, που μπάζωσαν κι ούτε πρόκειται για σαράντα (40) μόνο χρόνια· αφού, τη μεγαλύτερη ζημιά ξεκίνησε η δικτατορία ’67-’74. Ρίξε μια ματιά στο ανάγλυφο του Υμηττού και θα καταλάβεις! Όλο ρεματιές ήταν η πόλη μας! Κατάφυτες ρεματιές, που θα ξανανοίξουν στο περισσότερο μήκος τους! Και το βουνό μας θα «ξαναγριέψει» σε χλωρίδα και πανίδα! Αν τυχόν δεν θές, πολέμα μας!
    Και για τις πλατείες θα συμφωνήσουμε εν μέρει, αν και υπερβάλλεις στο πλήθος τους. Σ’ αυτές, όπως και στους δρόμους μας, καρατομήθηκε το πράσινο! Καρατομήθηκαν χιλιάδες αναπτυγμένα δέντρα πολλών χρόνων· και υπεραιωνόβια δυστυχώς. Κι’ η ζημιά δεν θεραπεύονται, παρά μόνον αν περάσουν τόσα σχεδόν χρόνια. Γι’ αυτό και κάποιοι θα δώσουν λόγο! Θ’ αναγκαστούν να ξενιτευτούν ανεπίστρεπτα! Αν τυχόν δεν θές, πολέμα μας!
    Θα συμφωνήσω και για τους πολιτικάντηδες, όπως λ.χ. ο απερχόμενος, μα με την τακτική και πρακτική σου, μόνον υγιή πολιτική πρακτική δεν θα δείς! Αν πράγματι δεν θές, πολέμα μας!
    Όχι καλή μου! Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι αποτυχημένοι, γιατί εξ άλλου δεν χρημάτισαν δήμαρχοι και κάποιοι σαν αντιδήμαρχοι πέτυχαν πλήρως! Όμως δεν είναι οι εννιά υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά οι πεντακόσιοι περίπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ζητούμε την προτίμηση των συμπολιτών μας, και θά ’χουμε όσοι εκλεγούμε για πρώτη φορά τον πρώτο λόγο, ένεκα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος! Και μη μας ξαναπείς υποτακτικούς, κατάλαβες! Δεν είμαστε μοναστήρι. Δήμος είμαστε και δυνητικά πρότυπος!
    Αγγελικά πλασμένη πόλη δεν υποσχόμαστε αλλά για τους κατοίκους φτιαγμένη, ναί ’μπορούμε!
    Μη ξαναπείς τους ανθρώπους του μόχθου και τους γονείς τους κορόϊδα, εκτός κι είσαι ανάγωγη! Είσαι; Ούτε και όλοι ξέρουμε από αυτόματο πιλότο! Επίσης κι από εργολάβους δεν ξέρουμε, καθώς κι από εμβόλιμους κι εγκάθετους συμβούλους! Κατάλαβες! Ούτε κι από άνευρους ακαμάτηδες κι απόντες συνεργάτες κι’ υπαλλήλους καταλαβαίνουμε! Ναί;!
    Δεν μας ενδιαφέρουν οι θώκοι αλλά τα υπεύθυνα καθήκοντα που επισύρουν. Χρωστούμε ανταπόδοση στους ηλικιωμένους μας κι οφείλουμε ηθικά ένα ευοίωνο μέλλον στους ανηλίκους της πόλης μας!
    Σκέψου λοιπόν σε ποιό’ μύλο ρίχνεις νερό, μην είναι αυτός που μας αλέθει…
    Δεν θέλω να υποθέσω πως είσαι «τρολλού» της ευρωπαϊκής επιτροπής, από το στέκι της ευρώπης! Γιατί αυτήν τελικά πριμοδοτείς. Αυτούς που μας έχουν υπό συνθήκες κατοχής! Τρόϊκα και κακό συναπάντημα…
    Να εμπιστεύεσαι τους πολίτες! Όχι όλους, μα οι περισσότεροι έχουν το’ Θεό τους, ευτυχώς!
    …συνεχίζεται στο επόμενο σχόλιο

    ΜΠ ΗλιουπΟλοι μαζί - ΕΝΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. …η συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο

    Και βέβαια θα σκεφτούν αυτή φορά πιο προσεκτικά, γιατί δεν πάει άλλο. Θ’ αναδείξουν νέους στη δημοτική σκηνή, δοκιμασμένους κι εμπνευσμένους και τολμηρούς κι αποφασισμένους να κάμουν έργο…
    Σύστησε την αποχή σου στις ευρωεκλογές, όχι στις δημοτικές! Όχι στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στο σπίτι μας!
    Δεν μας λές από ποιόν θα κυβερνηθεί, χωρίς εμάς, ο δήμος! Μήπως από έναν Φούχτελ;! Κάτσε ’ρέ καλά!
    Και σε περιμένω έε;! Παρουσία όποιου-ων θές…

    ΜΠ ΗλιουπΟλοι μαζί - ΕΝΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή