Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Οχετός και Δυσωδία!!


Στην φωτογραφία απεικονίζεται το ρέμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, όπως αυτό  έχει καταλήξει από την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Βασίλη Βαλασοπουλου.
 Μάλιστα,  από το 2000 έχει σταματήσει κάθε έργο  από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς όλες οι προτάσεις που έχουν κατα καιρούς προταθεί, είναι αντί οικολογικές για το συγκεκριμένο ρέμα.
 Το ρέμα έχει γίνει οχετός η δυσωδία ανυπόφορη, η χλωρίδα και πανίδα στο ρέμα έχει εξαφανιστεί όπως έχει εξαφανιστεί και το ρέμα από το οπτικό πεδίο των κατοίκων
 Αν κάποιος  κλείσει από πάνω το ρέμα αυτό, κανένας δεν θα το πάρει χαμπάρι. Και έτσι αυτοί που το εποφθαλμιούν, θα μπορούν εύκολα να προσαρτήσουν στις ιδιοκτησίες τους εκτάσεις του, καθιστώντας τες άρτιες και οικοδομήσιμες και πολλαπλασιάζοντας επομένως την αξία τους.

Πρόταση Δ. Μωραΐτη.(φωτο)

 Η μοναδική σοβαρή πρόταση που έχει γίνει  μέχρι σήμερα είναι απο τον επικ της ‘’ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ’’
 Δημ . Μωραΐτη για  μια ενιαία σύνθεση του Δημ. Άλσους Δ. Κιντής,  με το Ρέμα της Πικροδάφνης,  όπου θα περιλαμβάνει πεζόδρομο , υδάτινα κανάλια , ψυχαγωγικά καταστήματα ήπιου χαρακτήρα,  χώρους για αθλητικές δραστηριότητες  σε μια ακτίνα περίπου 1,5 χιλιομέτρου!!!  .

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια πρόταση η οποία εάν  μπορούσε να υλοποιηθεί  θα πρόσδιδε στην πόλη μας ευρωπαϊκό χαρακτήρα και πόλο έλξης για όλη την Αττική, άρα έσοδα για τα δημοτικά ταμεία και θέσεις εργασίας για τους άνεργους συμπολίτες μας.
 Ο κ. Μωραΐτης ειπε ότι τα χρήματα για την υλοποίηση  του θα βρεθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια καθώς  και από ιδιωτικές επενδύσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου